Pomembnejši dosežek nevladne organizacije je tisto delovanje, s katerim NVO dviguje splošno raven zadovoljevanja določenih potreb v družbi, prispeva k razvoju področja ter vseh segmentov civilne družbe, nadomešča ali dopolnjuje delovanje institucij javnega sektorja ali kako drugače bistveno prispeva k promociji vrednot in doseganju ciljev opredeljenih v državnih strateških razvojnih dokumentih.  

Nov pravilnik ohranja kriterije in pogoje za pridobitev statusa v javnem interesu na področjih visokega šolstva, znanosti oziroma raziskovalne dejavnosti, kot so veljali do sedaj.

Postopki pridobitve statusa v javnem interesu, ki so bili uvedeni pred začetkom veljavnosti novega pravilnika, in preverjanje izpolnjevanja pogojev za podelitev statusa za leti 2022 in 2023, se bodo dokončali po predpisih, ki so veljali ob vložitvi vloge oziroma poročila.

Več o kriterijih in postopku pridobitve statusa za področje visokega šolstva, si lahko preberete tukaj. Za področje znanosti oziroma znanstvenoraziskovalne dejavnosti pa tukaj.

 

Spremljajte CNVOS na družbenih omrežjih FacebookTwitterInstagram in YouTube.

Naročite se na naš tedenski e-novičnik in bodite na tekočem z razpisi, izobraževanji, dogodki in drugimi novicami, pomembnimi za nevladni sektor: PRIJAVA.